Po štyroch rokoch na úteku bol zatknutý najhľadanejší zločinec Európy, chytili ho v Rumunsku a vrátia do Londýna

1183

Najhľadanejší zločinec Británia Shane O’Brien (31), ktorý v roku 2017 unikol aj českej polícii kvôli falošnému pasu, bol nakoniec po štyroch rokoch na úteku zatknutý v Rumunsku. Po dramatickom záťahu bude vrah vrátený do Londýna.

Shane O’Brien je nenapraviteľný agresor, už od mladosti zamestnával políciu po celom Anglicku. Jeho vyčíňanie vyvrcholilo v roku 2015, keď bez jediného dôvodu chladnokrvne zavraždil v bare v západnom Londýne Josha Hansona († 21). Bodol ho niekoľkokrát nožom do krku a utiekol.

Shane O’Brien a jeho obeť Josha Hanson

 

Za informácie vedúce k jeho dolapeniu bola vypísaná odmena vo výške 60tisíc eur. On ale odletel z krajiny prenajatým lietadlom a skrýval sa striedavo v Holandsku, na Gibraltári a v Dubaji. Používal falošné talianske pasy na mená Enzo Mellonceli a Enzo Machado. Preto zločinca česká polícia, ktorá ho zadržala za napadnutie, nebola schopná ho stotožniť a prepustila ho na kauciu. Shane opäť pláchol.

Shanea O’Brien s novým tetovaním

Keď O’Brien, otec dvoch detí, býval v Prahe, nechal si narásť vlasy a fúzy. Cez chrbát si nechal urobil nové tetovanie, sovu držiace lebku, ktoré skrylo jeho predošlé tetovanie nesúci nápis Shannon 15-04-16. „Keď bol zatknutý v Prahe, mal pri sebe boxerské rukavice,“ povedal Noel McHugh z londýnskej polície a dodal, že hľadaný v Českej republike chodieval bežne trénovať.

Nielen slovenská polícia robí chyby. Českej sa podarilo prepustiť najhľadanejšieho muža Európy