Falošný gynekológ (38) „vyšetroval“ pacientky a pomáhal im neotehotnieť!

 Ordinácii si zariadil v priateľkinom byte

1261

Štyridsaťosemročný Rakúšan po väčšinu svojho života pracoval ako pokladník v supermarkete. Jeho životná dráha ale nabrala úplne iný smer. Rozhodol sa dať na dráhu gynekológa. To, že na to nemal vzdelanie, mu vôbec neprekážalo.

Rakúsky súd poslal na tri roky do väzenia muža, ktorý sa neoprávnene vydával za ženského lekára. Štyridsaťosemročný Viedenčan do roku 2018 pracoval ako pokladník v supermarkete, potom však začal vystupovať ako gynekológ a dopustil sa konania, ktoré súd označil za závažný podvod. Informovala o tom agentúra APA. Rozsudok je právoplatný.

Muž si najprv obstaral masážne pult a z druhej ruky aj gynekologické kreslo, ktoré predávajúcemu nezaplatil. Zaobstaral si aj všetky pomôcky potrebné pre bežné vyšetrenie pacientok. Ordinácii si vytvoril v byte svojej vtedajšej priateľky, na ktorého dvere vylepil ceduľku, kde sa prezentoval ako atestovaný lekár. Použil pritom meno skutočne existujúceho gynekológa, ktorý však svoju prax prevádzkoval ďaleko od Viedne.

Gynekológ Jan zneužil a oplodnil najmenej 17 pacientok

Cez inzerát si nezabudol zaistiť ani upratovačku, ktorú po príchode do úplne čistej pracovne presvedčil k lekárskemu vyšetreniu. Iná jeho obeť súhlasila s aplikáciou celkovo piatich injekcií, ktoré ju mali každé tri mesiace chrániť pred nechceným počatím. Jedna dávka, v ktorej bola v skutočnosti čistá voda, stála ženu 45 eur. Aj ona sa od odsúdeného muža nechala vyšetriť. Podľa agentúry APA „žena našťastie neotehotnela“.

Gynekológa obviňujú ho, že sterilizoval 173 žien bez ich vedomia

Na otázku sudkyne, prečo sa vydával zrovna za gynekológa, obžalovaný odpovedal, že „o tom nepremýšľal“. Uviedol, že má teraz novú priateľku, ktorá „naňho dáva pozor“. Podľa neho nikdy zvlášť netúžil stať sa ženským lekárom, jeho vysnívané povolanie bolo kuchár-čašník.

Na stopu falošného gynekológa priviedol vyšetrovateľov lekár, za ktorého sa 48-ročný muž vydával. Policajtom oznámil, že na jeho meno ktosi vo Viedni prevádzkuje ďalšie lekársku prax.

Inštalatér sa vydával za gynekológa. Pacientky sa nesťažovali

Prokuratúra pôvodne vinila muža aj z trestného činu sexuálneho zneužívania. Ten sa mu ale nepodarilo dokázať a vyšetrovanie bolo už skôr zastavené.