Benediktínske vajcia

1612

Ako na to:

V malom hrnci si roztopíme 1 PL masla, do ktorého pridáme múku a dobre premiešame. Necháme aby sa chvíľu múka popražila. Za stáleho miešania prilejeme teplé mlieko a krátko prevaríme. Pridáme žĺtko, parmezán, horčicu a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Dobre premiešame.

V hrnci dáme zovrieť vodu, pridáme ocot. Pomocou metličky urobíme vír, do ktorého vyklepneme vajce. Varíme 5 min., potom ho opatrne vyberieme.
Kaiserky prekrojíme napoly a opečieme na suchej panvici, potom ich potrieme maslom.

Na kaiserky dáme vajce a prelejeme omáčkou. Dáme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme 3 – 4. min.

Čas:
15 min.
Počet porcií: 2

www.dobre-recepty.sk