Kebab do ruky

1407

Cesnaková omáčka:
5 lyžíc bieleho jogurtu
5 lyžíc gréckeho jogurtu
1 lyžička vínneho octu
štipka soli
štipka korenia
1 strúčik cesnaku
malá hŕstka nasekaného čerstvého kôpra

Ako na to:

Morčací rezeň umyjeme a osušíme. Odstránime z neho povlak, nakrájame na kocky a dáme do misky. Pridáme 3 lyžice oleja a korenia na gyros. Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky na min. 20 minút.
Medzitým si pripravíme omáčku: Do malej misky dáme jogurt, ocot, soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Celé zmixujeme, a potom do omáčky pridáme kôpor.
Mäso dáme do rozpálenej panvice a za občasného miešania asi 10 minút opekáme. Paradajky nakrájame na menšie časti, cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky – krúžky. Kapustu tiež nakrájame na pásiky.
Tortillu zohrejeme a naukladáme do nej kapustu, paradajky, cibuľu, opražené mäso. Celé zalejeme cesnakovou omáčkou a zabalíme do alobalu.

www.dobre-recepty.sk