Ako na to:
Mäso umyjeme, osušíme a narežeme na rezne spôsobom – prvý rez narežeme do 0,5 cm od spodu. Druhý rez narežeme po spodok mäsa. Vznikne nám väčší rezeň, ktorý cez mikroténové vrecúško trocha naklepneme, a potom osolíme z oboch strán.
 Mäso dobre obalíme v strúhanke a následne aj v osolených rozmiešaných vajciach. Rezne vyprážame v horúcom oleji z oboch strán dohneda. 
 Medzitým si nakrájame slaninu a cibuľu na plátky.
 Na plechu prekladáme – rezeň, plátok slaniny a trošku cibule. Podlejeme vodou, trochu olejom a zakryjeme druhým plechom. Pečieme v rúre na 180°C asi 30 min. alebo kým mäso nebude mäkké. 
Podávame s uvarenými zemiakmi, do ktorých sme po uvarení a scedení pridali maslo a nakrájanú pažítku.
Čas prípravy: 1 hod.
www.dobre-recepty.sk

 
             
		
















































