Rybie filé na zemiakových lupienkoch

949

Ako na to:

Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky (ako chipsy). Asi 2 min. ich predvaríme v posolenej vriacej vode.

Na rozpálenom olivovom oleji krátko zarestujeme rozmarín a nadrobno nakrájaný cesnak. Keď bude cesnak dozlata zarestovaný, pridáme zemiaky a opekáme ich dozlata.

Rybie filé osolíme, okoreníme (najlepšie čerstvým korením).

Na rozpálenom olivovom oleji ich cca 3 min z každej minúty opečieme.

Pripravíme si maslovú svetlú zaprážku, ktorú zalejeme mliekom, dochutíme citrónom, soľou a čiernym korením.

Ja som do omáčky nasekal ešte trošku žeruchy, ak nemáte, môžete použiť petržlenovú vňať.

Mrkvu očistíme. Škrabkou na zemiaky urobíme „hobliny“ , ktoré pozdĺžne nakrájame na tenké rezance. Na 3 min ich oblanšírujeme vo vriacej vode a potom ich ochladíme v studenej vode.

 

www.dobre-recepty.sk