Ako na to:
Zemiaky a mrkvu umyjeme, dáme do jedného hrnca a zalejeme 0,5 l vody. Varíme pod pokrievkou na pare domäkka.
 Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Dáme ju do misky, zalejeme octom a osolíme. Cibuľa nám zmäkne a zbavíme sa jej ostrej chuti, bude tak jemná a mäkšia.
 Uhorky nakrájame najprv na rezance, potom na menšie kocky a dáme ju do veľkej misy.
 Uvarené zemiaky necháme vychladnúť a zbavíme ich šupky. Cez mriežku ich nakrájame na hranolčeky. 
Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame k zemiakom. Cibuľu pomocou silného stisku zbavíme šťavy a pridáme k zemiakom. Kapiu nakrájame na malé kocky a taktiež pridáme k zemiakom.
 Hrášok otvoríme, nálev vylejeme a vysypeme do misy s ostatnými ingredienciami. Uvarenú mrkvu jemne zbavíme len vrchnej šupky. Pomocou mriežky nakrájame na malé kocky.
 Majonézu ochutíme soľou, mletým čiernym korením, 1 dcl vody zo sterilizovaných uhoriek a 3 PL tatárskej omáčky. Vmiešame ju do misy a pomocou dvoch variech opatrne premiešame. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. 
 Podávame k vyprážanej rybe, rezňom, šunke atď.
 Čas: 200 min.
www.dobre-recepty.sk

 
             
		
















































