Polícia rieši prípad českých turistov. Stratili rezne

1500

Bizarný prípad riešia policajti na Slovensku. Manželský pár z Česka ohlásil tamojšej polícii na termálnom kúpalisku v Podhájskom pri Nitre, že im niekto z deky ukradol obed, jednalo sa o rezne.

„Počas letnej sezóny naši policajti každoročne navštevujú kúpaliská a apelujú na turistov, aby si svoje osobné veci strážili a mali ich neustále na očiach,“ píšu slovenskí policajti vo svojej tlačovej správe. Pri tejto preventívnej akcii slovenských policajtov došlo podľa ich slov ku kurióznemu prípadu. „Manželský pár z Českej republiky nám oznámil, že im niekto ukradol z deky rezne, ktoré si priniesli na obed vo chvíli, keď boli v bazéne,“ popísali policajti v tlačovej správe.

Slovenskí policajti si prípad nenechali pre seba a zverejnili ho na svojich sociálnych sieťach. S tým sa však strhla lavína posmešných komentárov na typické správanie Čechov na dovolenkách. „Česi bez rezňov? Hádam, že sú hladní dodnes,“ píše jeden z užívateľov. „To ma ani neprekvapuje, že zmiznuté rezne sú schopní riešiť bratia z Česka,“ pridáva sa ďalší diskutér. Niektorí užívatelia český pár obhajujú a zaujíma ich, ako slovenská polícia celý prípad vyriešila. To už však slovenská polícia vo svojej tlačovej správe nezmieňuje.

Polícia takisto upozornila vodičov, aby si nenechávali osobné veci v zaparkovaných automobiloch. „Štyri ženy si uložili do kufra kabelky, v ktorých mali osobné doklady a peniaze a chceli ich tam nechať počas pobytu na kúpalisku,“ spomína slovenská polícia.