Ojedinelý nápad sa zrodil v roku 2009, keď autor stál s fľašou piva v ruke na moste a díval sa na PET fľaše plávajúce v rieke. Uvedomil si, že PET fľaše dokážu perfektne plávať, a tak by nebolo zlé z tohto odpadu postaviť loď. A čo loď, rovno plachetnicu, s ktorou by sa mohol vydať na otvorené more.

Prvá verzia plachetnice z PET fliaš sa podobala skôr pokusom starých Egypťanov. Kým druhá verzia už fungovala na mori, ale letná búrka pri brehu Korziky sa jej stala osudná. Autor dúfa, že ďalší pokus dostať sa na plachetnici z PET fliaš cez Stredozemné more do Alžírska bude úspešný.

Stavbu lode majú pod svojimi krídlami odborníci a samotný autor, ako kapitán, ktorý si prešiel päťročným výcvikom na mori. Plachetnica sa skladá z radu profesionálnych dielov a je 4x väčšia ako jej predchodkyňa. Z tohto dôvodu sa autor obrátil na portál HitHit, kde hľadal finančný príspevok pre tento projekt. Plánoval vybrať 117 500 Sk, čo sa mu podarilo a získal o 423 Sk navyše.

Cieľom projektu je postaviť loď z PET fliaš, ktorá dopláva až do Alžírska. Autor chce natočiť dokument, ktorý zachytáva celú plavbu a neľúbosť nad vyhadzovaním veľa kvalitného materiálu (plast, sklo, papier). Zároveň chce ukázať, že tento materiál sa dá užitočne využiť.