Erdogan povedal, že Turecko bude využívať dohodnuté koridory a spolupracovať s OSN. Podľa svedkov citovaných agentúrou Reuters prekročilo asi 20 kamiónov hranicu v oblasti mesta Cilvegözü v pohraničnej provincii Hatay.

Hovorca Úradu pre koordináciu humanitárnych záležitostí OSN (OCHA) Jens Laerke v utorok povedal v Ženeve, že OSN musí mať istotu, že jej partneri a zamestnanci zapojení do humanitárnych operácií v Sýrii nebudú v ohrození života.

Tímy sú podľa neho pripravené vojsť na sýrske územie, a to vrátane Aleppa, kde sa ešte v pondelok bojovalo. Laerke novinárom nebol schopný povedať, kto dá konečné dobrozdanie bezpečnosti pre konvoja OSN. V minulosti ich prejazd musela schváliť sýrska vláda.

Prímerie je všeobecne v Sýrii dodržiavané, aj keď ráno bola v Aleppe aj na iných miestach počuť sporadická streľba. Podľa svedkov však utíchla a informátori, ktorí podávajú správy zo Sýrie, nezaznamenali žiadnu obeť. Iba turecká armáda, ktorá je do bojov zapojená na sýrskom území, ohlásila, že útočila na dva ciele v severnej Sýrii, odkiaľ bol ráno hlásený mínometný útok smerom do Turecka.