V hre je 200 miliónov dolárov, Mayweather a Pacquiao sa o ne pobijú

1369

Pästiari si po májovom súboji rozdelia rekordnú finančnú čiastku. Mayweather by mal získať 120 miliónov dolárov, o rok mladší Pacquiao osemdesiat.

Obaja sa stretli na tlačovej konferencii – oficiálne na nej spustili odpočítavanie ich dlhoočakávaného vzájomného súboja. Uskutoční sa 2. mája v Las Vegas. Víťaz získa titul absolútneho majstra sveta vo welterovej hmotnostnej kategórii.

Tridsaťsedemročný Mayweather v profiringu vyhral všetkých 47 duelov. Obhajovať bude tituly vo verziách WBC a WBA. Šampión organizácie WBO Pacquiao nastúpil v kariére na 63 súbojov. Päťkrát prehral.

„Bude to súboj, ktorý si svet nemôže nechať ujsť. Pravidelne cvičím v posilňovni a veľa na sebe pracujem, pretože som nikdy netúžil vyhrať viac ako teraz,“ cituje agentúra Reuters Mayweathera.

Veľkolepú šou očakáva aj Pacquiao. „Toto je to, na čo každý čakal päť rokov. Duel je pred nami a my sa neskutočne tešíme. Druhého mája vydáme zo seba maximum, aby sme divákov potešili,“ povedal Filipínčan.
Jeho tréner verí, že má väčšie šance na úspech ako súper. „Mayweather by mal väčšiu šancu vyhrať pred piatimi rokmi. V poslednom čase išla jeho forma dole. Myslím si, že Manny vie, ako ho zdolať,“ prognózoval kouč Freddie Roach.