Chytili ho celého od krvi, potom čo svojej obeti takmer odrezal hlavu

1463

Britská polícia nedávno zverejnila mrazivé video. Zachytáva bleskove zatknutie smrteľne nebezpečného psychopata Martina McDermotta. To sa odohralo bezprostredne po brutálnej vražde. Nebola prvá, avšak tentoraz McDermott svojej obeti takmer urezal hlavu!

Scénu ako z hororového filmu zobrazuje video, ktoré teraz zverejnila polícia oblasti Derbyshire vo Veľkej Británii.

Na snímke, ktorý je zachytený kamerou pripevnenou na tele policajtov, je páchateľ hroznej vraždy, ktorá sa odohrala pred niekoľkými minútami.

 Obeti takmer odrezal  hlavu 

Policajt Richard Edge bol privolaný k vražde 44ročného Leslieho Calmony. Keď uvidel zakrvavené telo obete, okamžite privolal lekársku pomoc. Potom sa pustil aj so svojím parťákom do stíhanie páchateľa. Ten nebol ďaleko.

„Stoj! Otoč sa, choď dopredu, polož ruky na tú kôlňu a zostaň tak,“ kričí strážnik, plný adrenalínu, na vraha a psychopata, ktorý bol čerstvo prepustený z väzenia, a to po 16 rokoch, ktorá si odpykal za vraždu ženy a držanie rukojemníkov.

„Ak nejako ohrozíš mňa alebo ostatných, použijem teaser,“ zakončuje policajt svoj rev na beštiu, ktorá má v ten moment ruke pokryté krvou svoje obete.

Zatknutie nakoniec prebehlo bez použitia násilia. Kto by si však myslel, že bude vrah svojho činu ľutovať, mýlil by sa.

„Som pyšný na to, čo som urobil,“ reagoval McDermott, keď mu polícia oznámila, že obeť jeho zbesilý útok nožom neprežila. Niektorí z policajtov popisujú následné vyšetrovanie ako jedno z najhorších, akých sa kedy zúčastnili. Vrah totiž pre zabitie Calmony nemal žiadny motív. Polícii povedal, že mu jednoducho chcel odrezať hlavu, nabodnúť ju na tyč od metly a pochodovať s ňou po ulici.

Recidivista bol nakoniec odsúdený na doživotie. Strážnika Richarda Edge zase miestna polícia vyznamenala za mimoriadnu odvahu pri výkone služby. S McDermottom totiž nie sú špásy. Zabijak v roku 2001 zavraždil ženu a ďalšie dve držal ako rukojemníkov. Aj tieto zločiny spáchal v podmienke za predchádzajúce útok nožom.

Neľútostného zabijaka Dennisa Radera viac ako vraždenie bavilo spriadanie plánov vrážd