Miller si zvolil elektrické kreslo namiesto injekcie. Pri poprave hlasno fučal a kašľal

2878

Sám si zvolil, že chce byť popravený elektrickým prúdom na kresle smrti. V americkom Tennessee čakal David Earl Miller († 61) na smrť dlhých 36 rokov. K poslednému jedlu, ktoré zjedol, než vydýchol naposledy, si dal zemiakové pyré, vyprážané kurča a sušienky.

David Earl Miller a jeho obeť

Miller si sám zvolil, že chce byť popravený elektrickým prúdom, čo je oveľa krutší spôsob smrti. Trest smrti dostal za vraždu invalidnej Lee Standiferovej († 23) v roku 1981, ktorá sa odohrala v Knoxville. Miller strávil vo väzení viac času ako ktorýkoľvek iný väzeň v Tennessee.

„Bol to pohľadný chlapík. Boli rovnako starí. Nemala najmenšie poňatie, čo je zač. Rande pre ňu bolo prechádzkou okolo obchodného domu, držali za ruky,“ povedal o osudovom rande Standiferovej, ktoré ju stálo život, vyšetrovateľ Jim Winston Knox News. Miller ženu dobodal a jej telo pohodil v lese.

Ďalšia poprava! Už iba pár hodín zostáva do popravy Robertovi Ramosovi. Zavraždil ženu a deti kvôli milenke

Pred popravou si Miller doprial výdatné jedlo. Objednal si vyprážané kurča, zemiakové pyré a sušienky navyše. Z tejto kombinácie by asi každého druhého bolelo brucho, ale Millera to trápiť nemuselo. Než mu tento gastronomický pelmel prešiel žalúdkom, bol s ním amen. Poprava trvala podľa webu ABC asi 20 minút. Miller pri nej hlasno kašľal a fučal.