Brazílsky spirituálny vodca Joao Texeira de Faria, čiže Božský John, čelí závažnému obvineniu. Polícia preveruje podozrenie, že na odľahlých farmách v brazílskej džungli prevádzkoval takzvané detské farmy, na ktorých držal v zajatí stovky žien. Tie opakovane znásilňoval. Narodené deti potom predával do zahraničia.

Muž mal držať v zajatí desiatky žien a dievčat. Narodené deti potom predával za desiatky tisíc dolárov ľuďom z celého sveta. Otrokyne na farme žili približne desať rokov, potom ich mali väznitelia zavraždiť.

„Máme veľa svedectiev,“ cituje server rt.com aktivistku Sabrinu Bittencourtovú. Tá mala hovoriť so ženami minimálne z troch kontinentov, ktoré si od Božského Johna obstarali deti za čiastky pohybujúce sa medzi 20 a 52 tisíckami dolárov. „Ženy dostávali za oplodnenie iba najesť. Ich deti potom boli predávané na čiernom trhu,“ hovorí Bittencourtová. „Roky tak boli zotročované stovky dievčat,“ dodáva.

Božský John dosiahol najväčší popularity po vystúpení v show americkej bavičky Oprah Winfrey. Na jeho podivné praktiky a na sexuálne násilie, ktorého sa na ženách dopúšťa, ako prvá upozornila holandská fotografka Zahira Leeneke Mausová, ktorej výpoveď odvysielala brazílska televízia. Božský John mal Holanďanku prinútiť k sexu. Po zverejnení reportáže sa s podobnou skúsenosťou začalo zverovať mnoho ďalších žien.

Počet zneužitých žien vystúpil až k číslu 600. Božský John totiž začal so svojimi praktikami už v osemdesiatych rokoch. Vek obetí sa pohybuje od deviatich do šesťdesiatich siedmich rokov. Samozvaný guru ich na súkromných sedeniach zmanipuloval a presvedčil k sexu, ktorý prezentoval ako liečbu mnohých chorôb, okrem iného aj rakoviny.

Čecha, ktorého vinili zo znásilnenia dieťaťa v Kambodži, je už doma. Chovali sa ku mne ako k hyene!