Indický podnikateľ sa bál zabiť sa sám. Na svoju vraždu si najal puberťáka s kumpánmi

1287

Rozhodnutie o ukončení svojho života nie je žiadne rozhodovanie, kam ísť na dovolenku. Je to čin zúfalého človeka, ktorý už nevidí svetlo na konci tunela. Do takejto situácie sa dostal jeden zámožný Ind, ktorý však zrejme nepočítal s tým, že realizácia samovraždy nebude tak jednoduchá, ako si asi predstavoval.

Štyridsaťročný podnikateľ Gaurav Bansal z indického Dillí sa kvôli Koronavirovej kríze dostal so svojou firmou do vážnych finančných ťažkostí. To sa vážne podpísalo na jeho psychickom stave, a preto sa odhodlal k smutnému riešeniu: rozhodol sa, že hrozivú situáciu vyrieši svojím odchodom z tohto sveta. Okrem iného by to jeho rodine prinieslo peniaze zo životnej poistky. To Bansala k činu motivovalo ešte viac. Najprv chcel nešťastník vykonať všetko sám, ale potom si uvedomil, že na to, aby sa sám zabil, nemá vôbec odvahu. A tak Bansal naplánoval svoju vlastnú vraždu, respektíve asistovanú samovraždu.

Na sociálnych sieťach sa zoznámil s maloletým mladíkom, ktorý bol ochotný mu týmto spôsobom pomôcť. Onen mládenec sa potom ešte pre istotu spojil so svojimi ďalšími priateľmi – osemnásťročným študentom, pouličným predavačom a krajčírom. Samovražedné komando najprv chcelo Gaurav odprevadiť z tohto sveta zastrelením, na čiernom trhu sa im ale žiadnu zbraň získať nepodarilo. Biznismen tak pribehol s alternatívnym riešením – samovražda prebehne formou obesenia. Podnikateľ vybral oblasť a strom, kde sa celá akcia uskutoční, odovzdal vražednej štvorke odmenu 1200 dolárov, nezabudol si do vrecka dať identifikačný preukaz (aby tým uľahčil vyšetrovateľom prácu) a hrozné dielo bolo uskutočnené.

Visiace bezvládne telo našla ráno polícia a samovraždu ihneď vylúčila, pretože mala mŕtvola pevne zviazané ruky. Všetko sa teda začalo vyšetrovať ako vražda a kriminalisti boli bossovi celej záležitosti – onomu maloletému chlapcovi – čoskoro na stope. On i jeho kolegovia boli podrobení výsluchu, počas ktorého trvali na tom, že ich o usmrtenie Bansal sám prosil a trval na tom, aby to brali tak, že mu pomáhajú.

Samovražda cez internet! Dievča skončilo so životom za povzbudzovania užívateľov stránky

Ako títo „pomáhači“ dopadli, sa v médiách nepíše. Z morálneho a etického hľadiska je asistovaná samovražda veľmi zložitou témou, ktoré často končia v slepej uličke. Gaurav Bansal sa ale podobá tým, ktorí si želajú eutanáziu – prečo žiť, keď človek nechce?

Ďalšia samovražda v českej väznici! Po masovom vrahovi Dahlgrenovi je to žena, ktorá dobodala spiaceho manžela