„Porezal mamičku, porezal mamičku,“ kričali dve dievčatká na suseda, keď sa im podarilo utiecť z domu, kde ich otec práve nemilosrdne podrezal hrdlo svojej manželke a najstaršej dcére. Nikoleta Zdunová († 18 rokov) zomrela na mieste a jej matka Aneta († 40) o chvíľu neskôr.

Za pravdepodobného vraha bol označený Poliak Marcin Z., ktorý sa po niekoľkých mesiacoch vrátil k rodine. Okolnosti celého prípadu vyzerajú až nepravdepodobne. Pokojná tichá ulica v anglickom historickom meste so vznešenou katedrálou. Muža susedia mali za vzorného manžela a dobrého otca troch dcér. Nikto z okolia takéto krviprelievanie nečakal.

Polák Marcin Z. (39) sa pred štyrmi rokmi s rodinou prisťahoval do anglického mesta Salisbury. Pôvodne spolu žili v poľskom meste Tarnow. Okrem najstaršej Nikolky si manželia zaobstarali ďalšie dve dcérky – staršia z nich má ešte len sedem rokov. Už niekoľko mesiacov pred beštiálnou vraždou ale Marcin s rodinou nežil. Prišiel za nimi ešte len týždeň pred masakrom.

Rodina je môj bezpečný prístav, myslel si jedenásťročný chlapec. Matka si to nemyslela, otrávila ho liekmi!

Neľudský krik začuli susedia v pondelok okolo 15. hodiny miestneho času. U najbližšieho suseda sa hneď nato objavili obe najmladšie dievčatká a s desom v očiach kričali jedna cez druhú. „Mamičke nie je dobre! On ju porezal, on ju porezal!“ Susedia nezaváhali. Unikajúceho vraha zastavili o kus ďalej na ulici. Vrhli sa na neho a vlastnými silami sa im ho podarilo spacifikovať. Muž teraz čaká vo väzbe na súd.

Nikto nevie, čo sa presne v rodine odohrávalo. Server Daily Mail priniesol informáciu, že sa hovorilo, že sa manželia rozišli. Svetlo na celý prípad môže hodiť aj hrozivo znejúci správa, ktorú zanechal otec pred vraždou na internete. „Dávam každému svoje srdce na podnose. Ale keď ma niekto podrazí, zožeriem ja to jeho,“ napísal. Podľa susedov s Zdunym ale nikdy neboli žiadne problémy. O to viac by bola taká explózia pomstychtivosti šokujúca a nepochopiteľná.

Otec rodiny zavraždil manželku aj štyri deti. Neprestajne ma buzerovala vo väzení budem mať konečne pokoj, vyhlásil

O obe dievčatká, ktoré svojim volaním zburcoval celú štvrť, sa postaral sused. Kúpil im pizzu a pustil im kreslený film. Deti pravdepodobne otcov beštiálny útok nevideli. Pred činom im totiž Zduny povedal, nech odídu do kúpeľne. Až keď počuli nervytrhajúci krik ich milovanej sestričky a ich mamičky, pochopili, že sa deje niečo veľmi zlé.