Po tridsiatich rokoch polícia dopadla bossa sicílskej mafie Cosa Nostra! Čo našla u neho doma?!

8296

Talianska polícia po dlhých tridsiatich rokoch dopadla šéfa sicílskej Cosa Nostry. Na mafiánskeho bossa si počíhala u jeho doktora. Len čo niekoľkonásobný vrah dostal želiezka, detektívi preskúmali jeho dom. Objavili honosnú skrýšu plnú luxusu, bohatstva, ale aj kondómov a viagry.

Polícia podľa talianskych médií našla v dome drahé oblečenie a parfumy, ale neobjavila žiadne zbrane. „Bol to kvalitne zrekonštruovaný byt, ktorý preukazuje dobré ekonomické zázemie hľadaného muža,“ uviedol Bottino. Podľa denníka Corriere della Sera však policajti zatiaľ nenašli žiadne dokumenty súvisiace s organizáciou činnosti mafie Cosa Nostra. Hľadajú preto ďalšie miesta, kam ich mafián mohol uschovať.

Boss sicílskej Cosa Nostry 27 rokov na úteku! Dostal doživotie za vraždy sudcov Falconeho a Borsellineho.

Mafián si podľa denníka Daily Star počas rokov na úteku žil veľmi dobre. Razil životný štýl „playboya“ s flotilou drahých áut, šatníkom plným luxusných oblekov alebo zbierkou hodiniek Rolex. Ako ale uviedli talianski policajti, u mafiána doma našli aj v spálni ukryté balíčky s kondómami alebo viagrou.

Niet sa čomu čudovať, Denaro bol mnohými označovaný za veľkého sukničkára. Pri jednom z útekov pred políciou sa prezliekol za ženu. Táto úsmevná epizóda však stojí na oveľa desivejšom pozadí. Na svedomí má mnoho ľudských životov. Sám o sebe povedal, že by svojimi nepriateľmi zaplnil celý cintorín.

Kmotor kmotrov sicílskej Cosa Nostri polícii stále uniká

V deväťdesiatych rokoch dokonca uniesol iba dvanásťročného chlapca Giuseppa Di Mattea, syna mafiánskeho prebehlíka. Mladíka väznil cez dva roky, potom ho uškrtil a jeho telo rozpustil v kadi s kyselinou.

Podľa talianskych politikov je zadržanie Messiny Denara významným víťazstvom štátu nad mafiou. „Ak si niekto myslí, že bitka s mafiou je vyhraná, tak sa veľmi mýli,“ uviedol prokurátor De Lucia. Podľa neho Cosa Nostra bude teraz hľadať nového šéfa, pretože má hierarchickú štruktúru. „Cieľ mafie je stále rovnaký – nájsť nových šéfov a vedúcich činiteľov,“ povedal denníku La Repubblica De Lucia.

Zastrelili šéfa sicílskej Cosa Nostry. Mafián sa prechádzal centrom mesta na bicykli

Vyšetrovatelia tiež uistili, že Messina Denaro dostane vo väzení všetku lekársku starostlivosť, ktorú zrejme chorý muž potrebuje. Odsúdený bol už skôr v neprítomnosti na doživotie. Dúfajú, že s nimi bude chytený šéf mafie spolupracovať, čo však podľa talianskych médií nie je zďaleka isté.