Tridsaťtriročný muž z Nigérie vo štvrtok na nástupišti mestskej dráhy v Hamburgu pred zrakmi cestujúcich nožom dobodal svoju bývalú 34-ročný manželku a ich ročnú dcérku. Dieťa zomrelo na mieste. Matka, podľa policajných údajov Nemka, podľahla svojim zraneniam v nemocnici. Podozrivý bol zadržaný a sudca má v piatok rozhodnúť o väzbe, informovala agentúra DPA.

Hrozný čin, ktorého okolnosti sú nejasné, sa stal na stanici Jungfernstieg v centre severonemeckého prístavného mesta. Muž obete bodal „veľmi cielene a veľmi rozsiahlo“, povedal hovorca polície Timo Zill.

Podozrivý podľa polície sám zavolal na tiesňové telefónne číslo, polícia volanie prijala okolo 10:50 SELČ. Vyšetrovatelia predpokladajú, že za krviprelievaním je vzťahový problém. „Mnoho detailov je nám momentálne úplne nejasných,“ pripustil však Zill. Podľa neho ale existuje mnoho očitých svedkov, ktorí sú vypočúvaní. Polícia chce vyhodnotiť aj zábery z kamier.

Na miesto po čine prišlo mnoho policajtov a hasičov. Vyslaný bol aj vrtuľník záchranárov. Okolie bolo uzavreté, čo si vyžiadalo aj obmedzenia v doprave.

Nemecko v poslednej dobe zažilo šok z niekoľkých násilných činov spáchaných nožom. Napríklad v Hamburgu vlani v októbri Pakistanec dobodal svoju dvojročnú dcéru. Muž sa k činu priznal, proces ešte neskončil.

V Kielu sa zase spovedá na súde 40-ročný Turek, ktorý na ulici údajne dobodal svoju 34-ročný manželku pred zrakmi jedného z ich detí.

Vo Freiburgu stál pred súdom 53-ročný muž alžírskeho pôvodu, pretože vlani v júli pri pozemných garáží v mestečku Teningen údajne dobodal kuchynským nožom svoju bývalú priateľku a ich spoločného syna.