Ukradol veci len za necelých 1000 eur. Potom ale zapálil dom, aby krádež zamaskoval. Ion Vranescu (23) ide za to na 1,5 roka do väznice so zvýšenou ostrahou. Verdikt potvrdil v utorok Krajský súd v Brne.

Cudzinec sa vkradol 13. novembra 2019 večer do rodinného domu vo Vyškove. Do domu sa dostal cez sklenené dvere, ktoré rozbil. Porezal sa pritom na ruke. Dom prehľadal a odniesol si veci za necelých tisíc eur. Ešte pred odchodom dom podpálil, aby krádež zamaskoval. Tým ale spôsobil škodu 33 tisíc eur!

„Bol som opitý, nepamätám si to,“ obhajoval sa cudzinec pred súdom. Alkohol potvrdili aj policajti, ktorí ho zadržali krátko po čine. Nadýchal dve promile alkoholu. Podľa znalcov to ale nevyradili z činnosti jeho rozpoznávacie schopnosti.

Predavač zastrelil 17 ročného zlodeja, ktorý mu kradol pivo. Za zabitie mu hrozí až 60 rokov väzenia

Usvedčil ho odtlačok prsta z nábytku, ktorý sa podarilo hasičom zachrániť. Navyše mal pri sebe kradnuté veci, ktoré z domu zmizli. „Účasť na nepriamych dôkazov je dostatok, nie je dôvod meniť rozsudok okresného súdu,“ uviedla sudkyňa Markéta Jirsová. Proti verdiktu už nie je odvolanie. Cudzinec navyše musí po odpykaní trestu na šesť rokov opustiť Českú republiku.