Najznámejší český mafián Radovan Krejčíř sa sťažuje na podmienky vo Juhoafrickom väzení

4843

Súd v Johannesburgu asi nemá nič iné na práci, než riešiť sťažnosti Radovana Krejčířa na podmienky vo väzení – aspoň to tak vyzerá, že práve to si Krejčíř myslí. Pred novým sudcom sa sťažoval, že mu bolo zakázané telefonovať do Česka matke, pretože s ňou hovorí rodným jazykom. Navyše sa mu nepáči, že vo väzení žije na samotke, a že mu boli zakázané stretnutia s lekármi a právnikmi.

Radovana Krejčířa pred svojím senátom už asi nevidí rád žiaden sudca v Johannesburgu. Zakaždým, keď sa totiž odsúdený zločinec objaví pred súdom, podáva celý rad sťažností – často opakuje tie isté s nádejou, že nový senát mu vyhovie. Zatiaľ márne.

 Nemôžem volať  mamičke 

Pred pár dňami o sebe opäť dal počuť. Vraj mu bolo znemožnené zavolať svojej matke do Českej republiky kvôli tomu, že hovoril po česky. Podľa súdneho rozhodnutia ale má – podobne ako iní väzni – volať do zámoria a hovoriť s rodinnými príslušníkmi rodnou rečou.

Šéfa srbskej mafie rozstrieľali, vypovedal proti českému mafiánovi Krejčířovi

Štátny zástupca Richard Chabalala odmieta, že by Krejčířovi v hovoroch s matkou niekto bránil. „Problém okolo jeho hovorov matke bol plne vyriešený na súde. Ukázalo sa, že má povolené volať svojej matke,“ povedal Chabalala. „Namiesto hovorov s matkou ale hovoril s právnikom v Českej republike.“

Okrem toho si ale Krejčíř sťažuje aj na to, že mu bola odopretá možnosť návštevy lekára či stretávanie sa s právnikmi. Nepáči sa mu ani, že ho držia neustále na samotke, kde trávia až 22 hodín denne. Pritom by vraj mal byť v cele s ďalšími štyrmi väzňami.

Mafiánsky bos Krejčíř odkázal českým vrahom a únoscom: prasknem vás!

„Zakaždým, keď sa objaví na súde, rieši tie isté problémy,“ povedal Chabalala. V reakcii na to Krejčířov právnik Jeff Mendelson povedal: „Ak by môjmu klientovi neodopieral jeho práva, nebolo by nutné podávať tieto sťažnosti.“

Sudca Krejčířa aj s právnikom odkázal na Vrchný súd, ktorý má právomoc riešiť tieto otázky. „Nemôžete neustále riešiť tieto problémy, zakaždým keď sa objavíte pred súdom. Máme vlastné úkony, nemôžete nás neustále zdržiavať,“ uviedol podľa spravodajského webu The Star sudca Brian Nemavhidi s tým, že ak sú porušované práva udelené súdom, vec musí riešiť vyššia inštancia.

Krejčířa luxusna nehnuteľnosti prišla kupca v JAR na 1 milión eur