Vodič pri berlínskom námestí Breitscheidplatz dnes vrazil do davu, pri incidente zomrel jeden človek a niekoľko ďalších bolo zranených. Oznámila to polícia s tým, že nie je jasné, či išlo o nehodu, alebo o úmyselný čin. Povedala tiež, že vodič bol zadržaný.

„Istý muž vošiel do skupiny ľudí. Či sa jedná o nehodu, alebo úmyselné konanie, ešte nie je známe,“ oznámila na twitteri polícia. Z fotografií dostupných na internete je zrejmé, že malé osobné auto prešlo cez chodník a skončilo vo výlohe obchodu. Cestou cez chodník zdemolovalo reštauračnú záhradku.

Podľa polície sa incident odohral na niekoľkých stovkách metroch. Vodič najprv na križovatke vyhláseného bulváru Kurfürstendamm a ulice Tauentzienstrasse vošiel malým osobným vozidlom na chodník, kde zrazil skupinu ľudí. Potom sa vrátil späť na križovatku a pokračoval ulicou Tauentzienstrasse na roh s ulicou Marburger Strasse, kde narazil do iného vozidla a vošiel opäť na chodník. Jeho jazda potom skončila vo výklade parfumérie. Z fotografií dostupných na internete je zrejmé, že auto pred nárazom do výkladu zdemolovalo okrem iného reštauračnú záhradku.

Terorista z Londýna: Miloval drogy, prostitútky, tvrdý sex a násilie

Polícia k vodičovi uviedla, že je to 29-ročný nemecký Armén, ktorý žije v Berlíne. Podľa svedkov sa z miesta pokúsil utiecť, ale okoloidúci ho zadržali a odovzdali polícii.

Islamský štát sa prihlásil k útoku v Berlíne. Podozrivého polícia prepustila

Dnešný incident sa podľa polície odohral v centre nemeckej metropoly na ulici Teuenzienstrasse, na ktorú nadväzuje vyhlásený bulvár Kurfürstendamm. Na obe ulice nadväzuje námestie Breitscheidplatz, ktoré sa v roku 2016 stalo dejiskom teroristického útoku, ktorý si vyžiadal 12 obetí. Vtedy Tunisan Anis Amri vošiel s ukradnutým kamiónom do ľudí na vianočnom trhu. Na námestí odvtedy chodcov chráni betónové bloky a ďalšie zábrany.

Do davu v Berlíne narazil Pakistanec. Žil v ubytovni pre utečencov