15 gangstrov unieslo Colina aj s mladou priateľkou v Ekvádore

428

Britský milionár Colin Armstrong (78) bol spolu so svojou kolumbijskou priateľkou Katherine Paolou Santosovou v sobotu 16. decembra zo svojho luxusného sídla v Ekvádore unesený miestnymi gangstrami. Syn biznismena teraz do krajiny odcestoval, aby mohol policajtom pomôcť s vyšetrovaním. Incident by mohol byť dôsledkom prudkého nárastu násilia v súvislosti s drogovým trhom v Ekvádore.

Dcéra milionára Diana Armstrongová-Brunsová sa živí ako realitná maklérka.

Pätnásť mužov prezlečených za policajtov sa v sobotu počas ranných hodín vlámalo do sídla Rancho Rodeo Grande v provincii Los Rios kvôli únosu. Bývalý britský konzul tu pobýval spolu so svojou priateľkou. Podľa informácií serveru Mirror boli v dome nájdené stopy násilného vniknutia. Na posteli kriminalisti objavili aj krv. Čierne BMW, ktoré boháč vlastnil, bolo nájdené opustené vedľa cesty medzi Babou a blízkym mestom Salitre.

Podnikateľ bol za svoje zásluhy v roku 2011 vyznamenaný Rádom svätého Michaela a svätého Juraja kráľovnou Alžbetou II.

Dcéra uneseného Diana Armostrongová-Brunsová sa o svojho otca veľmi strachuje a obáva sa najhoršieho. „Je to kritická doba, bolo nám povedané, aby sme nikomu nič nehovorili. Chceme len späť môjho otca,“ uviedla pre denník Daily Mail. Jej brat Nick, ktorý sa stará o rodinný podnik vo Veľkej Británii, údajne odcestoval do Ekvádoru pomôcť kriminalistom s vyšetrovaním. Po mužovi akoby sa zľahla zem. Podobné prípady únosu nie sú v krajine zriedkavé. Dochádza k nim momentálne čoraz častejšie v dôsledku nárastu násilia spojeného s drogovým trhom.

Únos turistov! Ozbrojenci v Mexiku uniesli štyroch turistov! Dvoch Američanov našli mŕtvych

Podľa nových informácií Mirroru polícia našla unesenú priateľku Armstronga, ktorú teraz vypočúva. Prípadom sa zaoberá Ekvádorská národná polícia spolu so špecialistami na únosy. Zainteresované sú aj Britské zložky. Podnikateľ bol za svoje zásluhy v roku 2011 vyznamenaný Rádom svätého Michaela a svätého Juraja kráľovnou Alžbetou II.