Gigi Hadidová trpí Hashimotovou chorobou. Svoje telo milujem aj s ňou, hovorí

1897

Gigi Hadid (22), vlastným menom Jelena Noura Hadidová, sa občas stáva terčom kritiky kvôli neustálemu priberaniu a chudnutiu. Americká supermodelka prezradila, že trpí Hashimotovou chorobou. Vyhlásila, že svoje telo miluje bez ohľadu na to, čo o nej hovoria ľudia.

„Vy, ktorí ma len nazývate moc „veľkou“ pre módny priemysel, by ste za tým tiež mali vidieť rôzne zápaly a zadržiavanie vody,“ odkázala kritikom svojej postavy. „Milovala som svoje telo, keď mi bolo ochorenie diagnostikované a milujem ho aj teraz.“

Hashimotova choroba je trvalý zápal štítnej žľazy, ktorý narúša jej funkciu. Ide o autoimunitné ochorenie, ktoré sa prejavuje napríklad bolesťou svalov, stavy úzkosti, zimomravosťou, zvýšeným krvným tlakom, ale aj poruchami spánku a zadržiavaním vody v tele. A práve to trápi Gigi Hadid.

Modelka prvýkrát o svojom boji s chorobou hovorila v decembri 2016. „Ide o to, aby každý prijal svoje telo v období dospievania a vedel, že nebude stále vyzerať rovnako. Potom sa môžete milovať v akejkoľvek veľkosti,“ vyhlásila okrem iného vtedy.

Dcéra modelky Yolandy Hadidové a realitného magnáta Mohameda Hadid nedávno kritizovala niektorých užívateľov Twitteru, ktorí neustále riešia jej kolísajúcu váhu. „Je dobré byť úprimný. O svojich skúsenostiach s touto chorobou hovorím, ale nie všetci to chápu. Už niekoľko rokov sa liečim tak, aby zmizli niektoré nepríjemné príznaky vrátane extrémnej únavy, problémov s metabolizmom a zimomravosťou,“ nahnevala sa.

V roku 2016 Gigi pracovala pre luxusnú značku spodnej bielizne Victoria ‘Secret a už vtedy priznala časopisu People problémy s postavou. „Chudnem a naberám, moja váha veľmi kolíše. Ale ja nechcem chudnúť, chcem mať prsia a zadok. Nie je to moja vina a najhoršie, čo môžete robiť, je súdiť druhých. Veď každý je iný,“ dodala.