Zvládli by ste mesiac v úplnej tme? Muži sa stavili o 100 tisíc

1579
Open door in a dark room

Austrálsky pokerový hráč Rory Young vyzval svojho mladšieho kolegu Richie Alatiho k netradičnej stávke.

Ak strávi tridsať dní na samotke bez jediného lúča svetla, dostane od neho 100 tisíc dolárov. Ak pobyt na stiesnenom priestore nezvládne a ukončí ho skôr, majiteľom sumy sa pre zmenu stane Young. Alati jeho ponuku prijal a za asistencie právnika spísali spoločne jedenásť stranovú zmluvu.

„Podmienkou je pobyt v absolútnej tme, takže Rich nebude mať povolenú žiadnu elektroniku, žiadne zariadenie, ktoré vydáva svetlo, žiadne drogy. Inak má ale povolené akékoľvek jedlo. Bude tam mať posteľ a sprchu s vaňou. Bude tam aj veľa toaletných potrieb,“ hovoril Young.

Stávka odštartovala 21. novembra, kedy bol Alati zavretý do malej kúpeľne v bližšie neidentifikovaný dome v Las Vegas. Aby muž nemal žiaden pojem o čase, jedlo mu bolo dodávané v nepravidelných časových intervaloch. Pravidelne tiež musel odovzdávať vzorky moču, aby mal Young istotu, že mladý hráč potajomky neberie látky, ktoré mu jeho pobyt spríjemňujú. Súčasťou izolácie bol súkromný livestream, vďaka ktorému rodina Alatiho aj Young mohli kontrolovať, či je muž v poriadku. Ako sa ale neskôr ukázalo, Alati bol v skutočnosti až v príliš dobrej psychickej kondícii…

„Keď som mu naposledy priniesol jedlo, bol na tom snáď ešte lepšie ako pred izoláciou. Podcenil som jeho myseľ a odhodlanie. Naozaj som si myslel, že vyhrám,“ vypovedal sklamaný Young.

Po dvadsiatom dni začal s Alatim vyjednávať o ukončení stávky. Za skoršie prepustenie z izolácie mu ponúkol 25 tisíc dolárov. Alati to ale nakoniec dohodol na 62 400 dolárov. Pretože obaja hráči mali svoje stávky poistené, nakoniec musel Young víťazovi zaplatiť „len“ 42 tisíc dolárov.

Američan prehral pol milióna. Žaluje kasíno, že ho nechalo hrať opitého

Young sa však nevzdáva a s Huckleberrym Seedomom, ďalším profesionálnym hráčom pokru, plánuje novú stávku.

„Dlhý príbeh krátko, chce to urobiť za milión dolárov, ale bolo by to za oveľa drsnejších podmienok. Nebola by tam žiadna posteľ a prvých 21 dní by dostával len vodu, žiadne jedlo. Celkovo by bol zavretý 40 dní. Tiež navrhol, že by som mu do kúpeľne mohol dať pár švábov,“ povedal do médií.

Gambler na Novom Zélande si sám zakázal hazardné hry a prišiel o jackpot