Chris Watts (37) vo väzení spísal priznanie, v ktorom do detailu popísal brutálnu vraždu svojej rodiny. Svoje dcérky (†3 a †4) a tehotnú manželku (†34) zabil v rodinnom dome v Colorade. Ide o nové objasnenie prípadu, za ktorý bol v 2018 roku odsúdený na niekoľko doživotných trestov.

List je súčasťou pripravovanej knihy rozhovorov, ktoré s násilníkom vedie novinárka Cheryln Cadleová. Watts v liste, ktorý získal server Daily Mail, píše: „Ráno 13. augusta som najskôr vošiel do detskej izby. Bellin a Cece som udusil vankúšom, na ktorom spali. Potom som odišiel za Shanann do spálne, kde sme sa pohádali.“

Vrah Chris Watts prišiel s neuveriteľným vyhlásením: Dcéry uškrtila žena, ja som potom zabil ju!

Dievčatká však prvýkrát pokus o vraždu prežili. „Potom, čo som Shannan zabil, sa Bella a Cece prebrali späť k životu. Bella mala škaredé podliatiny a obe boli úplne traumatizované,“ pokračuje ďalej v popise detailov, o ktorých doteraz policajti nevedeli.

Našla sa tela mŕtvej manželky a dcér „zúfalého“ manžela Chrisa Wattsa

Watts ďalej vyvrátil svoje predošlé výpovede. V minulosti vyšetrovateľom tvrdil, že k brutálnemu činu ho viedol výbuch hnevu. S manželkou, ktorá bola práve v pätnástom týždni tehotenstva, sa mal pohádať kvôli svojej milenke Nichol Kessingerovej. V liste však priznal, že vraždy plánoval už dlhšiu dobu.

Pred vraždou svojej žene podstrčil oxykodón, silný liek proti bolesti, v nádeji, že u nej vyvolá potrat. „Myslel som si, že bude jednoduchšie odísť od rodiny, keď Shanann nebude tehotná,“ objasňuje ďalej svoje zvrhlé myšlienky.

Ďalšie detaily, ktoré Watts v listoch popísal sú za hranicou toho, čo môžeme eticky zverejniť.

Otrasné detaily vraždy vlastnej dcéry († 3): Zakryl som jej oči, a potom … 18x ju bodol!

Watts počas držania vo väzbe pristúpil na dohodu: prizná sa k vražde štyroch ľudí, vrátane nenarodeného dieťaťa, aby sa vyhol trestu smrti. Je isté, že muž zvyšok života strávi vo väzení. Teraz je umiestnený v nápravnom zariadení Dodge vo Wisconsine.

Trestanec dostal desiatky ponúk o rozhovor, ale všetky odmietol. Spisovateľka Cheryln Candleová ho však presvedčila, že „skrze rozhovory môže nájsť vykúpenie“.