Grilované kuracie prsia v paprikovo – bylinkovej marináde

1922

1 ČL paprika sladká, 1 ČL tymián, 1 ČL oregáno, 1 ČL drvená rasca, americké korenie, 1 šalátová uhorka, 2 žlté papriky, 3 paradajky, 1/4 póru, 1 dcl extra panenský olivový olej, soľ

 

Ako na to:

Umyté kuracie prsia odblaníme a narežeme na menšie rezne.
Do misky dáme olej, do ktorého pridáme všetky koreniny a bylinky a pretlačíme cesnak. Marinádu dobre rozmiešame metličkou.
Mäso vložíme do marinády a dobre premiešame, aby bol obalený každý kúsok mäsa. Zakryjeme a dáme do chladničky aspoň na 5 hodín. Mäso solíme až pri grilovaní. Ak by sme marinádu osolili, tá vytiahne z mäsa vodu, a tak mäso bude suchšie.
Umyté a očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a dáme na plech. Podlejeme trochou oleja, posypeme americkým korením (zmes korenia) a podlejeme trochou vody. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C asi 30 min. Keď budú zemiaky mäkké, odokryjeme a zvýšime teplotu na 220°C. Občasne premiešavame. Pečieme dozlatista.
Mäso grilujeme na rozpálenom grile. Opekáme z oboch strán asi 5 min.
Podávame s americkými zemiakmi a zeleninovým šalátom, ktorý sme si pripravili: nakrájame uhorku, papriku a paradajku na malé kocky. Pór nakrájame na tenké kolieska. Všetko spolu zmiešame, osolíme a pokvapkáme asi 1 dcl extra panenským olivovým olejom.