AGRO: Heineken Slovensko zvyšuje od februára cenu piva v priemere o 5 %

405

Hlavným dôvodom je výrazný nárast cien základných surovín, najmä jačmeňa. Cena tejto hlavnej suroviny v roku 2010 v dôsledku historicky najhoršej úrody narástla až o 40 %. Informovala o tom spoločnosť.
Podnik predpokladá, že táto cenová úprava sa odrazí v navýšení konečnej ceny pre spotrebiteľa približne o 0,02 eura na jednu pollitrovú fľašu.
„Spoločnosť Heineken Slovensko nemenila svoje ceny počas uplynulých dvoch rokov napriek tomu, že ceny surovín používaných na varenie piva každoročne rástli. V minulom roku však pivovarnícky sektor čelil v dôsledku nepriaznivého počasia historicky najhoršej úrode jačmeňa z pohľadu množstva aj kvality. Rovnako tak rástli aj ceny ďalších vstupných surovín i variabilné náklady, ako napríklad náklady na obalové materiály, energie, či prepravné náklady,“ zdôvodnila rozhodnutie spoločnosti o zmene ceny generálna riaditeľka Heineken Slovensko Door Plantenga.